Συνεχείς αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη – Πάνω από 200 άνθρωποι εντοπίστηκαν σε ακτές από το Σάββατο – Στο νησί ο υπουργός Καιρίδης

Συνεχείς είναι οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη νωρίς το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκαν άλλοι 24, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που βρέθηκαν σε ακτές του νησιού σε πάνω από 200 από το Σάββατο.

Δείτε: Άλλοι 60 μετανάστες εντοπίστηκαν στις ακτές της Κρήτης

Κρήτη: Νέος συναγερμός για σκάφος με μετανάστες – Δεύτερη επιχείρηση μέσα σε μία μέρα

Τρίτη ομάδα μεταναστών εντοπίστηκε σε παραλία της Κρήτης τις τελευταίες ώρες

Σήμερα στις 7 το πρωί αποβιβάστηκαν στην παραλία Αϊ Γιάννη στα Καπετανιανά του δήμου Γόρτυνας 24 μετανάστες, που έφτασαν στο νησί με φουσκωτό σκάφος. Πρόκειται για την 5η φουρνιά μεταναστών μέσα σε λιγότερο από τρεις μέρες.

Με μέριμνα του Δήμου Γόρτυνας τα 24 άτομα, όλοι άνδρες, μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο Ηράκλειο, όπου θα φιλοξενηθούν στις παλιές εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ στην παραλιακή λεωφόρο.

Μέσα στο σαββατοκύριακο και σε χρονικό διάστημα περίπου 30 ωρών, αφίχθησαν σε Παλαιόχωρα Χανίων, Γαύδο και Τρυπητή Ηρακλείου τέσσερα “καραβάνια”, που στο σύνολό τους απαρτίζονταν από τουλάχιστον 200 ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας.

Το υπουργείο

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη τους τελευταίους μήνες. Όπως επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», παρά το γεγονός πως στα ανατολικά τα πράγματα βαίνουν καλώς και πλέον υπάρχει έλεγχος στο νοτιοανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, στην Κρήτη υπάρχει πρόβλημα. Γι’ αυτό άλλωστε, όπως είπε, προτίθεται να κατέβει στο νησί για να διαπιστώσει ο ίδιος επακριβώς την κατάσταση. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης αυτή η κινητικότητα παρατηρείται στην Κρήτη από τον περασμένο Νοέμβριο και «χρειάζεται προσοχή». Πρόκειται όπως είπε κυρίως για Αιγύπτιους οικονομικούς μετανάστες. 

Σύμφωνα με τον ίδιο επίκειται συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Αιγύπτου που θα περιλαμβάνει και το μεταστατικό στο πρότυπο της Τυνησίας.

Ο κ. Καιρίδης επισήμανε ότι «έχουμε υποδομή στην Κρήτη για να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Φιλοξενούνται σε ανοιχτούς χώρους, ή σε μια παιδική κατασκήνωση έξω από τα Χανιά».

Ωστόσο, ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι «δεν θα ζήσουμε την μεταναστευτική κρίση του 2015». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί